Blogi

Tarinapöytä vieraili Näkövammaiset lapset ry:n Oo mun kaa! -kerhossa keväällä 2018. Tuokiossa kuultiin muun muassa seuraavat tarinat kuvan ötököistä.

Tarinapöytä, ötökkä2

Myrkkynokkasiipi

Myrkkynokkasiipi on iso pörhö, se pitää valtavaa mekkalaa kun se lentää. Sillä on kovat siiveniskut, se on vähän pelottava. Sillä on salaperäinen taito matkata menneisyyteen ja teleportata. Se syö kaikkea mitä näkee paitsi ihmisiä. Se voi vaikka syödä kokonaisen lehmän menneisyydestä.

Myrkkynokkasiipi on isä. Se lentelee kaupungin yllä ja tekee ihmiset iloisiksi. Se ei asu kotona, sillä on koti Korvatunturin kyljessä. Myrkkynokkasiipi käy siellä harvoin, vain kerran kahdessakymmenessä vuodessa. Se käy jouluaattona katsomassa lapsia, ja tuo ruokaa seuraavaksi kahdeksikymmeneksi vuodeksi. Se on huolehtivainen.

Aamupalaksi Myrkkynokkasiipi syö kymmenen hiirtä ja viisi rottaa, lounaaksi elefanttia ja antilooppia. Päivälliseksi se syö paljon lintuja (joutsenia ja korppeja) ja iltapalaksi ötököitä ja matoja.

Tarinapöytä, ötökkä3

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci asuu Ranskassa, lähellä Eiffel-tornia. Koti on linna, jossa on 20 huonetta, 14 vessaa, neljä pelihuonetta, 12 uima-allastaja iso puutarha, jossa on trampoliini. Perheessä on neljä lasta, kahdeksan koiraa, viisi kissaa ja 12 kilpikonnaa. Lapsilla ei ole äitiä. He syövät joka päivä hampurilaisia ja jäätelöä.

Leonardo syö lihaa ja on vaarallinen ötökkä. Se syö käärmeitä, siilejä, lintuja ja muita ötököitä. Leonardo on lintujen kuningas, se osaa lentää myös taaksepäin ja tehdä voltteja. Leonardo osaa tehdä myös herkkuhunajaa, se näkee tulevaisuuteen ja matkustaa sinne. Leonardon pää on iso, sen siivistä kuuluu ”pum – pum – pum” ja se pitää kirkunaa. Kun se näkee pallon, se laskeutuu ja potkaisee.

Leonardo syö luksusaterioita. Aamupalaksi puuroa, kaakaota, kananmunia, paahtoleipää, kalkkunaleikettä, voileipäkeksejä, joissa on hilloa välissä. Lounaaksi se syö perunamuusia, lihapullia, lasagnea. Päivälliseksi ranskalaisia keittoja, erilaisia leipälajeja, suklaapirtelöä. Iltapalaksi viisi suklaakakun palaa, viisi kaakaokuppia ja neljä hot dogia.

Leonardo omistaa myös auton, Lamborghinin. Auto on ihmeauto, sille voi sanoa ”tule hakemaan minut”, auto lukee ajatukset, ja vie mihin haluaa.

Leonardo da Vinci on maailman rikkain ötökkä.

Tyylikkään, sateessa kävelevän nuken tarina kerrottiin sekä Kotikunnaan Päiväpaikka Villassa että Saga Kaskenniityssä lokakuussa 2017.

Maj-Lis

Tässä kulkee 23-vuotias neiti-ihminen Maj-Lis. Hän on menossa ostamaan maitoa, koska hän tekee illalla luumukiisseliä ja maito sopii hyvin kiisselin kyytipojaksi.

Maj-Lis asuu Turussa Kauppiaskatu 11:ssä. Hän on kotoisin Australiasta. Hän on nimittäin Australian aboriginaali. Turkuun hän tuli, kun hänellä oli ikävä Australiassa tapaamaansa turkulaista ystäväänsä.

Maj-Lis harrastaa sukkien kutomista ja tanssimista. Hänet on usein nähty Brankulla tanssimassa.

Tämän tyylikkään neidin erityistä herkkua on jäätelö, erityisesti vaniljajäätelö.

(Tämä tarina kerrottiin Kotikunnaan Päiväpaikka Villassa 4.10.2017.)

Tarinapöytä, tätinukke
Maj-Lis/Reetta on kävelyllä sateessa.

Sama nukke sai toisen identiteetin Saga Kaskenniityn palvelutalossa 4.10.2017:

Reetta

Tässä on Reetta. Hän on juuri kaupungilla ostoksilla. Hän hakee Kosken leipomosta Puutarhakadulta leipää ja Tarmolan kaupasta voita.

Reetta on kotiäiti. Hänellä on mies ja kaksi lasta. Reetta kutoo mielellään, ja hän onkin itse tehnyt yllään nyt olevan jakkupuvun.

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑